Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lovgivning

Hvem må yde frivilligt arbejde?
Alle har ret til at udføre frivilligt arbejde, men hvis du modtager arbejdsløshedsdagpenge, efterløn eller overgangsydelser, skal du være opmærksom på reglerne. Vi anbefaler, at du altid snakker med din A-kasse eller sagsbehandler om din deltagelse i frivilligt arbejde.

Nogle former for frivilligt arbejde medfører træk i arbejdsløshedsdagpenge og efterløn time for time. Andre opgaver må du udføre i et begrænset antal timer, mens du i andre opgaver må yde lige så mange timers frivilligt arbejde pr. uge, som du har lyst til.

Du skal især være opmærksom på, at du som udgangspunkt kun må udføre frivilligt arbejde i en frivillig organisation, forening eller lignende, som er frivilligt grundlagt, og hvis primære formål ikke er at skabe overskud. Det er uden betydning, om organisationen helt eller delvist er finansieret af offentlige midler

Rådighedsforpligtelsen
Når du er på arbejdsløshedsdagpenge, skal du stå til rådighed for arbejdsmarkedet.
Deltagelse i frivilligt arbejde ændrer ikke ved rådighedsforpligtelsen.

Vær opmærksom på, at du har oplysningspligt over for kommunen og derfor skal oplyse, om du deltager i frivilligt arbejde. Snak med din A-kasse eller din sagsbehandler om det.

Førtidspension, sygedagpenge, kontanthjælp og efterløn
Hvis du modtager førtidspension, sygedagpenge, kontanthjælp eller efterløn er der som udgangspunkt ingen restriktioner for at være frivillig. Dog er der nogle forhold, du bør være opmærksom på for ikke at miste dine rettigheder.

Hør nærmere her
Reglerne kan være komplicerede, og ovenstående gennemgang dækker kun hovedpunkterne. Du kan høre mere om de gældende regler hos os